VADE FARKSIZ 12 AYA VARAN TAKSİT İMKANI

Müşteri Hizmetleri

0 532 396 14 58

Teknik Destek

info@gunesyapimantolama.com

Dış Cephe Boya

Dış Cephe Boya

Konutların iç mekanları için boya tercihinin önemi kadar bina dış cephe boya seçimi de hem estetik, hem de dayanıklılık açısından önemlidir. Dış cephe boyası seçiminde öncelikle dikkat edilmesi gereken husus uygulama yapılacak binanın içinde bulunduğu iklim koşulları ve uygulama yapılacak yüzeyin özellikleridir. Aşırı yağış alan iklim koşullarında nem ve suya dayanıklı boyalar tercih edilmelidir. Bu tür iklimler için tavsiye edilen boya çeşidi silikonlu dış cephe boyalarıdır. Az yağış ve yoğun güneş ışığı alan bölgelerde nem dayanıklılığından önce güneş ışınımlarına dayanıklı ve açık renkli boyalar tercih edilmelidir. Düzgün ince sıva yapılmamış yüzeylerde de düz boyalar yerine grenli boyaların seçilmesi alt yüzey hatalarını kapatılmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Bina dış cephe boya uygulamalarının performansını, kullanılacak malzemenin dayanıklılığı kadar işçilik kalitesi de etkilemektedir, hatalı uygulamaların faydasından çok zarar getireceği unutulmamalıdır.

Güneş Yapı Mantolama, danışmanları dış cephe boya seçiminden uygulama bitimine kadar bilgi ve birikimleri ile sizlere yardımcı olacak, proje sorumlularımız uygulamanın tüm süreçlerinde Güneş Yapı Mantolama, ustaları ile birlikte hatasız uygulamalar yaparak, binanız için yapılan uygulamanın performansını maksimum seviyeye çıkartacaklardır. Güneş Yapı Mantolama 13 farklı ayrıcalığı ile dış cephe boyası işçilik fiyatları ile birlikte uygulama teklif fiyatı almak için ücretsiz keşif formumuzu doldurabilir ya da telefonlarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

BOYA NEDİR

Boya dört ana maddeden oluşur. Bunlar pigmentler, bağlayıcılar, kimyasal katkılar ve çözücüler dir. Pigmentler: Toz halindeki katı taneciklerdir. Boyaya, örtücülük, renk, dayanıklılık ve parlaklık özelliklerini verirler.

Bağlayıcılar: Pigmentleri bir arada tutar ve boya filmini meydana getirirler. Boyaya, yapışma, sertlik, sağlamlık, dış etkenlere karşı dayanıklılık özelliklerini verirler. Kimyasal Katkılar: Boyanın özelliklerini iyileştirmek için kullanılır. Örneğin; küfe dayanıklılık ve akışkanlık gibi. Çözücüler: Uçucudur ve boya uygulanırken, boyanın özelliklerini değiştirmeden inceltici görevi görürler.

Dış cephe boyama

Dış cephe tadilatı

Dış cephe tamiratı

Saçak parapet tamiratı

Boya uygulaması

BOYA UYGULAMASI NASIL YAPILIR

Hava Şartları: Uygulama için ortam sıcaklığının +5 °C ile +30 °C arası, olması gerekir, çok nemli veya çok sıcak havalarda ve don tehlikesi olan yüzeylerde uygulama yapılmamalıdır.

Yüzey Hazırlığı:

a) Yeni Yüzeyler: Yüzeyin tüm toz, kir, tuz, yağ, gres ve yabancı maddelerden arındırılmış olması gerekir. Cephe yüzeyinde kabarıklar olmamalı ve tüm çatlaklar, boşluklar ve bozukluklar tamir harcı ile onarılmalıdır.

b) Eski Yüzeyler: Uygulama yapılacak cephe yüzeyindeki kabarıklıklar kazınmalı ve zımparalanmalıdır. Eğer cephede tamir edilmesi gereken yarık, çatlak ve boşluklar varsa tamir harcı ile onarılmalı, toz ve kiri uzaklaştırmak için su ve soda çözeltisiyle yıkanmalı ve astar uygulamasına başlanana kadar cephe kurumaya bırakılmalıdır.

Boyanın Hazırlanması: Boya hazırlanırken kesinlikle tuzlu su kullanılmamalıdır. Kireç ve benzeri yabancı malzemeler ilave edilmemelidir. Üreticinin tavsiyeleri doğrultusunda (%10-20 arasında bir oranla) su kullanılarak inceltme işlemi yapılmalıdır.

Uygulama Aletleri: Fırça, rulo veya sprey tabancası. Uygulama sonrası aletler su ile temizlenmelidir.

Uygulama: Yüzeyin emiciliğine göre 1-2 kat astar boyası kullanılmalı, eklerin oluşmaması için uygulama kesintisiz yapılmalı, tüm yüzeye 2 kat olarak uygulanmalı ve katlar arasında üreticinin tavsiyesine göre 2-6 saat arası beklenmelidir.